lunes, 26 de octubre de 2009

MAPA AMB LLOCS SIGNIFICATIUS DE CASTELLÓ


Ver Mapa amb llocs identificatius de Castelló en un mapa más grande

   El procés que he seguit a l'hora de realitzar l'activitat de localitzar a Google Maps alguns dels llocs significatius de la ciutat de Castelló, ha estat el següent: he triat les fotografies pertienents i les he pujades a Flickr per tal d'adjudicar-los una licència de Creative Commons, amb l'objectiu de que no es faça un ús comercial de les imatges. Després he obert Google Maps i he estat inspeccionant el seu funcionament. He entrat amb el meu usuari, i he creat un nou mapa. Allí, he marcat amb una xinxeta els llocs que figuren al mapa de dalt, i a través de l'opció del text enriquit, he pogut col·locar tant l'enllaç a altres pàgines, com la fotografia de cada emplaçament. Finalment, he copiat el codi Html, i l'he introduït al meu blog, fent-se visibles els resultats de l'activitat.

   El que he aprés amb aquesta tasca ha estat introduir-me en un món que desconeixia, ja que la funció de la gestió de mapes que ofereix Google no l'havia utilitzada. He pogut comprendre l'eficàcia d'aquesta eina, a través de la creació d'un mapa personalitzat de la ciutat de Castelló, fent possible l'adquisició de noves habilitats; habilitats de cercar informació i gestionar-la sense tenir idea dels procediments a través dels quals seria possible la consequció de l'activitat. Ha sigut tot un repte.

   Aquests procediments, són molt importants, donat que són un material educatiu en potència, és a dir, són aptes per a l'adquisició de nous coneixements i habilitats en l'alumnat, però que si no s'utilitzen, s'està perdent una font essencial del desenvolupament integral de l'alumnat. Per tant, seria convenient implicar l'educand en aquests tipus de treballs, per tal que assolisquen el saber procedimental i cognoscitiu necessaris com per a que puguen afrontar de manera satisfactòria els problemes i devenirs de la vida quotidiana.

No hay comentarios: